Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
100 g Mester süteményliszt
200 g étcsokoládé, lehetőleg magas kakaótartalmú
200g vaj
200 g cukor, lehet fehér, de én barna cukorral készítettem
4 tojás
1 fél mokkáskanál sütőpor
100g darabolt t dióbél
kakaópor a díszítéshez
1 csipet só
Elkészítése:
A csokit a vajjal felolvasztjuk, vízgőz felett simára keverjük.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük, a sárgáját és a fehérjét is, együtt!
Feldaraboljuk a diót. Ne daráljuk, mert nem lesz mire harapni a sütiben, ennek pont az a lényege, hogy ha kész az egész nagyon puha lesz és az összhatáshoz nagyon fontos, hogy valami roppanós is legyen benne.
A felhabosított tojásos cukros keverékbe beleöntjük a lisztet, a feldarabolt diót és a csoki krémet.
Egy tepsit kibélelünk alufóliával, vagy sütőpapírral és előmelegített sütőben 180 fokon 15-18 percig sütjük.
Akkor jó, ha a késpróbánál még egy kicsit ragadós a közepe.
A végén megszórjuk a tetejét kakaóporral. Nem instanttal, hanem az igazi keserű kakaóporral.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |