Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a tésztához:
- 400g Mester kelt tészta liszt
- 250g margarin
- 200g cukor
- 4 tojás sárgája
- csipet só
- esetleg2-3 evőkanál tej
A lapok tetejére
- 4 tojás fehérje
- 150g cukor
- 100 durvára darált dió
A krémhez
- 45g Mester vanília puding
- 400ml tej
- 1 teás kanál vanília cukor
- 250g cukor
- 250g margarin
Elkészítése:
Összeállítjuk a tésztát, 3 részre osztjuk,normál tepsi méretűre nyújtjuk, a tojás fehérjéből kemény habot készítünk és a150g kristály cukrot kanalanként adjuk a fehérjéhez és minden kanállal 1 percig verjük, a durvára darált diót beleforgatjuk a tojás fehérjés habba, ezt is 3 felé osztjuk ,és a tésztalapok tetejére kenjük. 170C-ra előmelegített sütőben készre sütjük, a lapokat kihűtjük, addig elkészítjük a krémet, a tejben megfőzzük a pudingot, kihűtjük,a margarinnal habosra keverjük a cukrot, majd a kihűlt pudinghoz keverjük. A krémet kétfelé osztjuk és megtöltjük lapokat . Másnap szeletelhető, a tetejét nem kell díszíteni.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.