Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000436
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!

Kelt Kalács- Mester Foszlós Kalács Lisztből

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Leírás

Hozzávalók:

·         500 g Foszlós Kalács liszt

·         100 g étolaj

·         5 dl tej vagy víz

·         20 g élesztő

·         1 db tojássárga

·         20 g cukor + 15 g Mester 1:4-es édesítő

·         5 g só

·         vaníliás cukor ízlés szerint (nálunk 5 g)

Töltelék alternatívák:

·         Túrós: 250g túró, 150g cukor, vaníliás cukor

·         Mákos: 100g mák, 100g cukor, 1 citrom reszelt héja

·         Almás: 200g alma, ízlés szerinti cukor 50-100g, 1 kanál lékötő, őrölt fahéj

·         Kakaós: 25 g kakaó, 100 g cukor, pici vaníliás cukor

Tetejére:

·         1 db tojássárga

 

Elkészítése:

Az alapanyagokat olaj nélkül összegyúrjuk, majd a végén hozzákeverjük az étolajat.

30 percig pihentetjük.

Kb 1 cm vastagra kinyújtjuk. Rákenjük a tölteléket.

A kelesztés előtt a tekercsek tetejét megkenjük tojássárgával.

50 C° sütőben duplájára kelesztjük.

180 C° sütőben tűpróbáig sütjük. (Ez kb 30-50 perc)

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Igen
Szójamentes Igen
Tejmentes Igen
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére