Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
· 500 g Foszlós Kalács liszt
· 100 g étolaj
· 5 dl tej vagy víz
· 20 g élesztő
· 1 db tojássárga
· 20 g cukor + 15 g Mester 1:4-es édesítő
· 5 g só
· vaníliás cukor ízlés szerint (nálunk 5 g)
Töltelék alternatívák:
· Túrós: 250g túró, 150g cukor, vaníliás cukor
· Mákos: 100g mák, 100g cukor, 1 citrom reszelt héja
· Almás: 200g alma, ízlés szerinti cukor 50-100g, 1 kanál lékötő, őrölt fahéj
· Kakaós: 25 g kakaó, 100 g cukor, pici vaníliás cukor
Tetejére:
· 1 db tojássárga
Elkészítése:
Az alapanyagokat olaj nélkül összegyúrjuk, majd a végén hozzákeverjük az étolajat.
30 percig pihentetjük.
Kb 1 cm vastagra kinyújtjuk. Rákenjük a tölteléket.
A kelesztés előtt a tekercsek tetejét megkenjük tojássárgával.
50 C° sütőben duplájára kelesztjük.
180 C° sütőben tűpróbáig sütjük. (Ez kb 30-50 perc)
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Igen |
Tojásmentes | Nem |