Csatolt dokumentumok
Leírás
Kelt kalács
Hozzávalók: 1kg mester kelt kalács liszt, 10 dkg margarin, 8,5 dl tej, 5 dkg élesztő, 2 tojássárgája, 10 dkg cukor, só
Elkészítése:
A tésztát összeállítjuk, és négy részre osztjuk, kb. 1 ujjnyi vastagra nyújtjuk. Ízlés szerinti töltelékkel töltjük. Duplájára kelesztjük. 180 Celsius fokos sütőben tűpróbáig sütjük. (Ez kb. 50 perc)
Töltelékek :
Túrós: 25dkg túró, 15 dkg cukor, vaníliás cukor,
Mákos: 10 dkg mák, 10 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja,
Almás: 20 dkg alma, ízlés szerinti cukor, 1 kanál lékötő, fahéj
A kelesztés előtt a tekercsek tetejét tejfölös tojássárgájával kenjük meg.
Duplájára kelesztjük.
180 Celsius fokos sütőben tűpróbáig sütjük. (Ez kb. 50 perc)
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.