Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000323
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!
Termék címkék:
gluténmentes szójamentes

Kelt Kalács kelt lisztből

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Csatolt dokumentumok

Leírás

Kelt kalács

Hozzávalók: 1kg mester kelt kalács liszt, 10 dkg margarin, 8,5 dl tej, 5 dkg élesztő, 2 tojássárgája, 10 dkg cukor, só

Elkészítése:

A tésztát összeállítjuk, és négy részre osztjuk, kb. 1 ujjnyi vastagra nyújtjuk. Ízlés szerinti töltelékkel töltjük. Duplájára kelesztjük. 180 Celsius fokos sütőben tűpróbáig sütjük. (Ez kb. 50 perc)

Töltelékek :

Túrós: 25dkg túró, 15 dkg cukor, vaníliás cukor,

Mákos: 10 dkg mák, 10 dkg cukor, 1 citrom reszelt héja,

Almás: 20 dkg alma, ízlés szerinti cukor, 1 kanál lékötő, fahéj

A kelesztés előtt a tekercsek tetejét tejfölös tojássárgájával kenjük meg.

Duplájára kelesztjük. 

 180 Celsius fokos sütőben tűpróbáig sütjük. (Ez kb. 50 perc)

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Nem
Szójamentes Igen
Tejmentes Nem
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére