Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000322
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!

Kelt Almás Kalács

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Csatolt dokumentumok

Leírás

Hozzávalók:

  • 500g Mester kelt tészta  
  • 50g margarin,
  • 3-4 dl víz,
  • 25g élesztő,
  • 2 tojássárgája,
  • 10 dkg cukor,
  • 1-2 evőkanálnyi növényi italpor,
  • csipet só

Almás töltelék

  • 500g alma
  • 50-100g cukor (ízlés szerinti)
  • 2-3 evőkanál lékötő (a mennyiség attól függ, hogy mennyire levecses az alma)
  • őrölt fahéj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát. A folyadékot óvatosan adagoljuk. Két részre osztjuk és kb 1 cm vastagra nyújtjuk és az almatölteléket  megfelezzük és a tésztára kenjük, feltekerjük, mindkét tekercset tojással megkenjük, tepsiben duplájára kelesztjük és 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Igen
Szójamentes Igen
Tejmentes Igen
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére