Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
· 500g Mester Házi kenyérliszt
· 50g áttört főtt burgonya
· 1dl tej
· 4 dl víz
· 2 tojás
· 30g friss élesztő
· 2 evőkanál olaj
· 1 mokkáskanál só
· 1 evőkanál cukor
Feltétnek: ketchup, hagyma, reszelt sajt
Elkészítése:
A hozzávalókból robotgéppel sima tésztát készítünk. Olajos lapon, olajos kézzel kb. 1 cm vastagra elnyújtjuk, téglalapokra vágjuk. A lapocskákat elhúzogatjuk egymás mellől, hogy legyen helyük kelni. Kelesztés után bő, nem túl forró olajban mindkét oldalán pirosra sütjük, lecsöpögtetjük. (fontos hogy az olaj ne legyen túl forró, mert akkor a lángos külseje megég, de a belseje nyers marad!)
Burgonya fánk:
Ugyanaz a recept mint a kecsöpös lángosnál, csak a tésztából kis gömböcöket formázunk és úgy sütjük ki őket. Áfonya lekvárral tálaljuk.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |