Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000312
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!
Termék címkék:
gluténmentes szójamentes

Karamellás Grillázs

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Csatolt dokumentumok

Leírás

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:

A tésztához:

·         300g Mester kelt tészta liszt

·         150g porcukor

·         2 evőkanál kakaó

·         50g margarin

·         1 db tojás

·         csipet só

·         kb. 200ml tej

A karamellás krémhez:

·         200g kristálycukor

·         250g  margarin

·         50g porcukor

·         600ml tej

·         90g Mester vanília puding

·         1 teás kanál

Valamint:

15 0g grillázs:

·         100g cukor

·         50g darált dió

Elkészítése:

A lisztet elmorzsoljuk a cukorral, margarinnal és a kakaóval. Hozzáadjuk a tojást és tejet is óvatosan.
Egy jól gyúrható nem túl kemény tésztát kell kapnunk.
4 részre osztjuk a tésztát. Normál tepsi méretűre nyújtjuk és sütőpapíron 170°C -ra előmelegített sütőben készre sütjük kb 10 perc alatt.

A krémhez a kristálycukrot állandó keverés mellett karamellizáljuk világos színűre egy serpenyőben, vigyázzunk, nehogy a cukor túl barnára karamellizálódjon, mert keserű lesz! Amikor a cukor megkaramellizálódott, vegyük le a tűzről, majd óvatosan öntsünk hozzá 5 dl tejet, ekkor a cukor hirtelen megkeményedik, tegyük vissza a tűzre, majd kevergetve melegítsük forráspontig, hogy a megkeményedett cukor teljesen feloldódjon. A pudingport keverjük simára a maradék tejjel, majd csorgassuk hozzá a karamellás tejhez. Ezután kevergetve, pár perc alatt főzzük sűrűre. Végül hűtsük ki egészen, közben többször keverjük át.

A porcukrot és a vaníliás cukrot keverjük simára a margarinnal, majd apránként adjuk hozzá a teljesen kihűlt pudingot. Ezután addig keverjük, míg jó habos krémet kapunk (ízlés szerint még porcukrot adhatunk hozzá).

Helyezzünk tálcára egy tésztalapot, egyenletesen kenjük meg a karamellás krémmel. Így járjuk el a többi lappal is, arra figyelve, hogy a legfelső lapot csak vékonyan kenjük meg a krémmel. A legfelső lapot ízlés szórjuk meg dió-grillázzsal, majd hagyjuk a süteményt pár órát állni, hogy a lapok kellően megpuhuljanak, és az ízek jól összeérjenek.

Grillázs készítés:

 100 g cukrot karamellizálunk, amikor szép barna a színe, akkor a darált vagy darabolt diót belekeverjük, margarinnal vékonyan megkenünk egy sütőpapírt és ráöntjük a grillázst. Kihűtjük, majd aprítóban morzsásra őröljük, ezzel szórjuk meg a süti tetejét.

Tálalás előtt, éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Mivel krémes sütemény, tartsuk hűtőben vagy hideg helyen tálalásig.

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Nem
Szójamentes Igen
Tejmentes Nem
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére