Csatolt dokumentumok
Leírás
Tészta:
· 250 g Mester süteményliszt
· 1 késhegynyi sütőpor
· 100 g vaj
· 100 g cukor
· 1 tojás
· tejföl (amennyit felvesz)
Töltelék:
· 320 g cukor
· 20 g vaníliás cukor
· 300 g vaj
· 300 g dióbél
· 6 tojás
Karamellás cukor:
· 140 g cukor
Tetejére:
· 200 g étcsoki
· 60-80 g vaj vagy margarin
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból elkészítjük a linzer tésztát, két lapot nyújtunk belőle, 180C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. A vajat a cukrot felolvasztjuk, majd félretesszük. A diót apróra vágjuk, majd megpirítjuk.
Vissza tesszük a tűzre a vajas cukrot majd óvatosan hozzákeverjük a tojásokat, ha besűrűsödik levesszük a tűzről. Felolvasztjuk a cukrot majd a tojásos keverékhez hozzáadjuk először a diót majd a cukrot. Hűtőbe tesszük. Két lap közé töltjük, végül lekenjük csokival.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |