Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
- 50 dkg Mester kelt tészta liszt,
- 5 dkg margarin (növényi)
- 3 dl víz,
- 2,5 dkg élesztő,
- 2 tojássárgája,
- 5 dkg cukor,
- növényi italpor 1-2 evőkanálnyi,
- csipet só
Töltelék:
- 10 dkg baracklekvár,
- 10 dkg darált dió,
- 10dkg darált mák,
- citromhéj,
- ízlés szerinti cukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, és 3 részre osztjuk kb. 1 ujjnyi vastagra nyújtjuk. Háromszög alakúra. Az alsó lapot először vékonyan megkenjük lekvárral és rászórjuk a diós tölteléket, majd a következő lapot nyújtjuk és ráhelyezzük, ismét lekvárral megkenjük és a mákos töltelékkel meghintjük, erre ráhelyezzük a harmadik lapot. Éles késsel kiszabjuk a karácsonyfa alakot,/ a leeső részeket külön tepsire tesszük és együtt megsütjük majd./ bevágásokat készítünk két-három cm-enként és kicsit megsodorjuk. Tojás sárgájával megkenjük kelesztjük ,180C-on tű próbáig sütjük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Igen |
Tojásmentes | Nem |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.