Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávaló a tésztához:
· 400g Mester kelt liszt
· 1 teáskanál cukor
· fél teáskanál só
· 350ml +200 ml tej
· 20g élesztő
· 3 evőkanál olvasztott vaj
· 2db tojás
Hozzávaló a töltelékhez:
· 100g lágy vaj
· cukrozott kakaó vagy fahéj
· 200ml tej
· 2 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból egy lágy, de nyújtható kelt tésztát készítünk.
5 részre osztjuk.
Ezután kinyújtjuk kb. 25-30 cm hosszú téglalap formára (vagy ahogy sikerül) megkenjük vajjal , megszórjuk a kakaós cukorral és feltekerjük, mint egy bejglit.
A kis kígyócskákat hosszában félbe vágjuk, és a két felét összecsavarjuk, majd rózsát, vagy akár karikát kerekítünk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, kelesztjük, kb. fél órát .180 C-ra elő melegített a sütőben készre sütjük , sütés előtt a maradék vajat csurgassuk rá a rózsákra.
Amikor pirosodni kezd vaníliás tejjel locsoljuk meg. Készre sütjük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |