Zserbóvirág

0 Ft
Cikkszám: Recept_00000244
Nem értékelt

Hozzávalók:

  • 35 dkg Mester Kelt tésztaliszt,
  • 20 dkg margarin
  • 1 dl tej,
  • 1 dkg élesztő,
  • 1tojás
  • 5 dkg cukor,
  • csipet só
  • sütőpor

Töltelék:

  • 12 dkg baracklekvár
  • 12dkg darált dió
  • 12dkg cukor
  • citromhéj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk, és 3 részre osztjuk (kerek lapokat nyújtunk) vékonyra nyújtjuk. Az alsó lapot először vékonyan megkenjük lekvárral és rászórjuk a diós tölteléket, majd a következő lapot nyújtjuk és ráhelyezzük, ismét lekvárral megkenjük és a diós töltelék másik felét rászórjuk, erre ráhelyezzük a harmadik lapot. A tészta közepére teszünk egy poharat egy kissé belenyomjuk a tésztába, ha a poharat leemeljük, akkor is lássuk, hogy meddig vágjuk fel a tésztát, hogy a virág szirmokat ki tudjuk alakítani. Amint felvágtuk a szirmokat mindegyik körcikket egy kicsit megcsavarjuk, kelesztjük, közepét egész dióval díszítjük 180°C-on készre sütjük. Porcukorral meghinthetjük.

Gyártó:
Elérhetőség: Előrendelhető
Kívánságlistára teszem
További információk a termékről