Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000406
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!
Termék címkék:
gluténmentes szójamentes

Hideghájas

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Leírás

Hozzávalók:

·         350g Mester kelt tészta liszt +50g Mester kelt tésztaliszt a hájhoz

·         200g kidolgozott sertésháj

·         75g tejföl

·         1 db tojás

·         3g só

·         5g cukor

·         50g fehér bor

·         110g szódavíz

·         2x10g ecet

·         100ml víz

Töltéshez:

·         lekvár

·         porcukor

·         diótöltelék

Elkészítése:
A darált hájhoz hozzátesszük a 10g (evőkanálnyi) ecetet és 100ml vizet simára gyúrjuk (legalább 10 percen keresztül). Amennyiben maradt víz a hájon leöntjük, de lehet, hogy felszívja , a kidolgozott hájból kimérünk 200g-ot és hozzáadunk 50g Mester kelt tészta lisztet, hűtőszekrénybe tesszük.

A többi anyagból kissé lágy, de nem folyós tésztát készítünk. Bort azért adunk hozzá, hogy a benne található alkohol még jobban megemelje a tésztát.
Jól kidolgozzuk, simára a tésztát. A tésztát alaposan lisztezett nyújtó lapra tesszük és 15 percig pihentetjük. A tésztát kb 2-3 mm-esre nyújtjuk, a hájat két fólia között elnyújtjuk ugyan olyan méretűre, mint a tésztát. Az egyik fóliát levesszük a hájról és ráborítjuk az elnyújtott tésztánkra, mindenhol fednie kell a hájnak a tésztát.

 Az egészet óvatosan összetekerjük, mint a bejglit, és nyújtófával lazán, de óvatosan ellapítjuk. A tésztát gondolatban három részre osztjuk 1/3  ot alá-, 1/3-ot pedig felhajtjuk, 15 percet pihentetjük hideg helyen, és ezt a folyamatot még kétszer ismételjük.

Végül lisztezett deszkán kb 3mm vastagságúra nyújtjuk, egyforma méretű négyzeteket vágunk a tésztából (pizza vágóval, vagy forró késsel) és szilvalekvárt teszünk a tészta közepére és félbe hajtjuk, tetejét tojással megkenjük  és durvára vágott diós cukorba forgatjuk, vagy csak úgy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.

200°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük, akkor dolgoztunk jól, ha a háj nem sül ki a tésztából!

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Nem
Szójamentes Igen
Tejmentes Nem
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére