Leírás
Hozzávalók a tésztához:
· 220g Mester Süteményliszt
· 100g margarin (hideg)
· 60g cukor
· 1 teáskanál sütőpor
· 1db tojássárgája
· 1 evőkanál növényi krém
· 1 csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
· 700g magozott meggy
· 50g cukor
· 3 evőkanál rizsdara
Hozzávalók a habos réteghez:
· 100g cukor
· 5db tojásfehérje
Elkészítés:
A liszthez hozzáadjuk a többi hozzávalót. Gyúrjuk addig amíg teljesen összeáll a tészta. Ezután becsomagoljuk fóliába és legalább egy órára hűtőbe tesszük.
Közben a csepegtessük le a meggyet, majd adjuk hozzá a cukrot és a rizsdarát.
Pihentetés után , lisztezett felületen ( akár már sütőpapíron ) nyújtsuk ki a tésztát. Szurkáljuk meg villával, majd erre jön a meggyes töltelék. Előmelegített sütőben 20 percig sütjük 180 fokon.
Kivéve a sütőből rákenjük a habos réteget, és visszatesszük még 10-12 percig. Ha szükséges még 150 fokon száríthatjuk.
Várjuk meg még kihűl , csak utána szeleteljük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |