Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000453
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!

Habos- Kakaós gluténmentes piskótarolád (Mona receptje)

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Leírás

Gyorsan elkészíthető, dekoratív desszert, de ünnepi alkalmakra akár egyszerű tortaként is elkészíthető

 

Hozzávalók 12 szelet piskótához:
 

(de készíthetjük habtejszínnel is)

  • fél csomag dr. Oetker zselatinfix
  • 30 g ribizli és pár szem a díszítéshez

 

Elkészítés:

Készítsük el a piskóta tésztát!

  • Az alaposan megmosott tojásokat kettéválasztjuk
  • A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra
  • A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd folyamatosan hozzáadjuk a többi alapanyagot
  • Sütőpapírral kibélelt tepsin vékonyan eloszlatjuk a piskótatésztát és kb 15 perc alatt megsütjük 180 °C fokon.
  • Amíg sül a piskóta elkészíthetjük a töltelékhez a krémet: keverjünk a habtejszínhez zselatinfixet és verjük kemény habbá.
  • Majd ha megsült a piskótalap, akkor feltekerjük egy nedves konyharuha segítségével, megvárjuk míg kihűl, óvatosan kitekerjük piskóta lappá, majd megkenjük a felvert habbal, megszórjuk ribizlivel, feltekerjük, kívül is habbal kenjük és a ribizlivel díszítjük.

* 1 adag édesítőszer négyszer édesebb mint, a cukor.

TIPPEK:

  • az évszak gyümölcseinek függvényében készülhet eperrel, málnával sőt még cseresznyével is.

Paraméterek

Diabetikus Igen
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Igen
Szójamentes Igen
Tejmentes Igen
Tojásmentes Igen

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére