Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a tésztához:
- 30 dkg Mester süteményliszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- csipet só
- csipet sütőpor
Almatöltelék:
- 1 kg reszelt alma
- 10 dkg lékötő
- 10 dkg cukor
- őrölt fahéj
Hab:
- 5 tojás fehérje
- 20 dkg cukor
- 60 ml víz
- 0,5 dkg zselatin
- 50 ml víz
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát, kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Rásimítjuk az almatölteléket, ezután 180oC-on előmelegített sütőben majdnem készre sütjük. Elkészítjük a habot: a zselatint kéz meleg vízben elkeverjük, 20 dkg cukrot a 60 ml vízben felfőzzük sűrűre, közben felverjük a tojásfehérjét és hozzáöntjük a cukorszirupot és a feloldott zselatint. Majd a sütőből kivesszük a sütit és rákenjük a habot. 160oC-on tovább sütjük, de csak addig, amíg el nem kezd színesedni a hab. Ez csak néhány perc. Csak látszólag bonyolult. Ez a hab nem esik össze másnapra már, ha marad a sütiből.Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.