Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000062
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!

Habos Almás

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Csatolt dokumentumok

Leírás

Hozzávalók a tésztához:

  •          30 dkg Mester süteményliszt
  •          20 dkg margarin
  •         10 dkg cukor
  •          2 tojás
  •          csipet só
  •          csipet sütőpor

Almatöltelék:

  •   1 kg reszelt alma
  •  10 dkg lékötő
  •   10 dkg cukor  
  •   őrölt fahéj

Hab:

  • 5 tojás fehérje
  • 20 dkg cukor   
  • 60 ml víz
  • 0,5 dkg zselatin
  • 50 ml víz

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát, kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Rásimítjuk az almatölteléket, ezután 180oC-on  előmelegített sütőben majdnem készre sütjük. Elkészítjük a habot: a zselatint kéz meleg vízben elkeverjük, 20 dkg cukrot a 60 ml vízben felfőzzük sűrűre, közben felverjük a tojásfehérjét és hozzáöntjük a cukorszirupot és a feloldott zselatint. Majd a sütőből kivesszük a sütit és rákenjük a habot. 160oC-on tovább sütjük, de csak addig, amíg  el nem kezd színesedni a hab. Ez csak néhány perc. Csak látszólag bonyolult. Ez a hab nem esik össze másnapra már, ha marad a sütiből.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére