Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a tésztához:
- 100g puha vaj
- 100g porcukor
- 1 vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 125g Mester Süteményliszt
- kés hegynyi sütőpor
- 75ml tej
- 3 tojássárgája
Habcsókhoz:
- 3 tojásfehérje
- csipet só
- 150g kristálycukor
- 10g Mester Házi kenyér liszt
Töltelékhez:
- 600g hámozott alma
- 50g kristálycukor
- 300ml alma lé
- 1 teás kanál vaníliás cukor
- 45g Mester Vanília pudingpor
- 400ml habtejszín
- 2 teás kanál vaníliás cukor
A tésztához a vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval. Egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Ezután folyamatosan és váltakozva hozzákeverjük a lisztet és a tejet. A tésztát egy kapcsos tortaformába egyenletesen eloszlatjuk.175 fokon tűpróbáig sütjük.
A habcsókhoz a tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük, majd evőkanalanként hozzáadjuk a cukrot és egy percig verjük vele. Az utolsó kanál cukornál hozzáadjuk a Mester Házi lisztet és még egy percig verjük.
A tojáshabot rusztikusan rákenjük egy sütőpapírra akkora formában mint a normál kapcsos torta forma. Ezt 165 fokon sütjük 35 percig, majd kicsit kinyitjuk a sütő ajtaját és hagyjuk kihűlni a sütőben.
A töltelékhez a meghámozott almát apró kockára vágjuk, majd a cukorral, alma lével és a vaníliás cukorral feltesszük főni. Kb. 5-6 percig főzzük , majd 50 ml alma lében elkeverjük a Mester vaníliás pudingot , és hozzáadjuk a forrásban lévő almatöltelékhez. További 1-2 percig kevergetve főzzük, majd langyosra hűtjük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |