Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
· 200g Mester kelt tésztaliszt
· 100g margarin
· 70g cukor
· 1 tojás
· 40g reszelt gyömbér
· csipet só
· kristálycukor a golyók forgatásához
Elkészítése:
A hideg margarint a cukorral, liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tojást, a reszelt gyömbért és a sót. Amint összeállt a tésztánk hűtőszekrénybe tesszük 1 órára.
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, egy kis tálba kristálycukrot teszünk, egyforma méretű golyókat formálunk a tésztából és a kristálycukorba forgatjuk, a golyókat egymástól legalább 5cm-re tesszük. Amint elkészültünk a golyózással fogunk egy villát és mindkét irányból megnyomjuk a golyókat.
Hűtőszekrénybe tesszük az egész tepsivel együtt kb. 30 percre. 170°C-ra előmelegített sütőben szép világosra sütjük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |