Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:/ 4 tojásos piskóta/
A tésztához: 4 tojás, 4 evőkanál cukor, 4 púpozott evőkanál Mester kelt tészta liszt, csipet só,
Főzött krémhez: 0,75 l tej, 10dkg Mester Vanília puding, 5dkg kristálycukor,
Krémhez: 5dl tejszín, habrögzítő 2 evőkanálnyi, 25dkg gesztenye massza
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk, kemény habbá verjük a fehérjét. A cukrot a tojás sárgájával kikeverjük .A fehérje egy kis részét a sárgájához keverjük, majd óvatosan a többi hozzávalót is.
A tepsibe simítjuk. Előmelegített sütőben 180oC fokon tű próbáig sütjük. Ha kisült, kiborítjuk a tepsiből, leszedjük a sütőpapírt és a krémmel megkenjük.
Krém : A Mester pudingport hidegen kevés tejjel csomómentesre keverjük, felöntjük a tej másik részével, hozzákeverjük a kristálycukrot és kevergetés mellett felforraljuk. Kihűtjük, közben robotgéppel habosra verjük a tejszínt .A gesztenye massza 3/4 részét lereszeljük. A kihűtött pudingba elkeverjük a gesztenye masszát és a felvert tejszín felét. Ezt a krémet kenjük a piskótára, majd a tejszínhab maradékát is díszítésként a maradék gesztenye masszát reszeljük a süteményre, hűtőszekrényben pihentetjük a szeletelésig.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |