Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000288
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!
Termék címkék:
gluténmentes szójamentes

Francia Mákos Krémes

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Csatolt dokumentumok

Leírás

(kicsi tepsi)

Hozzávalók:

A mézes lapokhoz:

  • 150 g Mester kelt tészta liszt
  • 50 g porcukor
  • 1 evőkanál méz
  • 35g vaj
  • 1 tojás
  • csipet só

Mákos piskóta:

·         2 evőkanál Mester Kelt tészta liszt

·         1,5 evőkanál darált mák

·         3 tojás

·         25ml olaj

·         3 evőkanál cukor

·           csipet só

Krémhez:

·         45g Mester vanília puding

·         2tojás sárgája

·         500ml tej

·         100g cukor

·         125g margarin

Tetejére:

·         2 tojás fehérje

·         100g kristálycukor

Elkészítés:

A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot készítünk 170C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. A mákos piskótához a tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot készítünk a csipet sóval, sárgáját krémesre keverjük az olajjal és a cukorral, a fehérje egy részével alaposan átkeverjük, majd hozzáadjuk a többi fehérjét és nagyon óvatosan a mákot és a lisztet, sütő papírral bélelt tepsibe simítjuk, 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.

A pudingot a tojássárgájával és kevés tejjel összekeverjük és felfőzzük a maradék tejben, a margarint a cukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz keverjük, a tojás fehérjét vízgőz felett felverjük a cukorral.
A süti összeállítása: mézes lap, a fele krém majd a piskóta, a krém másik fele, mézes lap, tetejére pedig a cukros tojás fehérje, néhány óra múlva szeletelhető.
Nem annyira munkaigényes. Mindenképpen érdemes elkészíteni!

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Nem
Szójamentes Igen
Tejmentes Nem
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére