Csatolt dokumentumok
Leírás
(kicsi tepsi)
Hozzávalók:
A mézes lapokhoz:
- 150 g Mester kelt tészta liszt
- 50 g porcukor
- 1 evőkanál méz
- 35g vaj
- 1 tojás
- csipet só
Mákos piskóta:
· 2 evőkanál Mester Kelt tészta liszt
· 1,5 evőkanál darált mák
· 3 tojás
· 25ml olaj
· 3 evőkanál cukor
· csipet só
Krémhez:
· 45g Mester vanília puding
· 2tojás sárgája
· 500ml tej
· 100g cukor
· 125g margarin
Tetejére:
· 2 tojás fehérje
· 100g kristálycukor
Elkészítés:
A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot készítünk 170C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. A mákos piskótához a tojásokat ketté választjuk, a fehérjéből kemény habot készítünk a csipet sóval, sárgáját krémesre keverjük az olajjal és a cukorral, a fehérje egy részével alaposan átkeverjük, majd hozzáadjuk a többi fehérjét és nagyon óvatosan a mákot és a lisztet, sütő papírral bélelt tepsibe simítjuk, 180°C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.
A pudingot a tojássárgájával és kevés tejjel összekeverjük és felfőzzük a maradék tejben, a margarint a cukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinghoz keverjük, a tojás fehérjét vízgőz felett felverjük a cukorral.
A süti összeállítása: mézes lap, a fele krém majd a piskóta, a krém másik fele, mézes lap, tetejére pedig a cukros tojás fehérje, néhány óra múlva szeletelhető.
Nem annyira munkaigényes. Mindenképpen érdemes elkészíteni!
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |