Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
· 500 g Mester Foszlós Kalács liszt
· 2 tojás sárga
· 40 g cukor
· 2 t.k Mester 1:4-es édesítő
· 2 g só
· 25 g élesztő
· 50 g étolaj
· 550 ml tej
Elkészítése:
A száraz összetevőket összekeverjük, az élesztőt felfuttatjuk, a tejet óvatosan adagolva kezdjük dagasztani.
Amikor a tészta összeállt és puha, akkor olajjal átgyúrjuk.
A tálat kiolajozzuk és kelesztésre félretesszük 20 percre meleg helyre.
Ebből a mennyiségből 2 fonott kalács készíthető, ezért a tésztát 2 egyenlő részre elosztjuk.
3 fonás esetén újabb három részre, ha 4-es fonás akkor 4 részre osztjuk.
Hurkákat formázunk belőle majd összefonjuk majd tojással lekenjük a tetejét.
Újra meleg helyen kelesztjük 15-20 percet, majd 180°C előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |