Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
· 50dkg Mester Család Kelt tészta liszt
· 10dkg margarin
· 15dkg cukor
· 4 dl tej
· 2,5dkg élesztő
· 1 tojás
· só
· 1-2 kanál kakaó
· +margarin és vaníliás cukor a rétegek közé
Elkészítése:
A kakaó kivételével minden hozzávalót a keverő tálba teszünk (a tejet óvatosan adagoljuk, és a margarint puhán de ne folyósan tegyük a tésztába!) és összedolgozzuk a tésztát. Mindenféleképp egy puha tésztát kell kapnunk, és amikor átgyúrjuk a nyújtólapon akkor válik igazán kezelhetővé. Ezután kétfelé osztjuk, az egyikbe bele tesszük a kakaót és még egyszer átgyúrjuk. Először elnyújtjuk a világos tésztát, vékonyan megkenjük vaníliás cukorral kikevert margarinnal, utána ugyan olyan méretűre kinyújtjuk a kakaós lapos és ráhelyezzük a világos tésztára. A kakaós lapot is megkenjük a vaníliás cukros margarinnal és megszórjuk mazsolával. Lazán feltekerjük és kuglóf sütőbe vagy hosszú szögletes formába helyezzük. Megkelesztjük és 180 fokon tűpróbáig (kb 40-50 perc) sütjük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |