Leírás
Az igazi finom gluténmentes farsangi fánk receptje!
Hozzávalók:
50 dkg Mester kelt liszt
5 dkg porcukor
6 dkg olvasztott margarin
4 dkg élesztő
5 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
3 evőkanál rum
2 -3 dl tej
csipet só
Elkészítése:
A margarint, a porcukrot és a tojások sárgáját habosra keverjük, majd a lisztet, sót,citromhéjat, rumot, élesztőt is beletesszük a dagasztó edényünkbe. A tejet óvatosan adagoljuk,2 dl biztosan kell, a maradék 1dl-rel óvatosan bánjunk. Egy lágy kelt tésztát kell kapnunk. A tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, ezután fánk szaggatóval kiszaggatjuk. Megkelesztjük, nem túlforró olajban kisütjük mindkét oldalról. Az olajba mindig megfordítva tesszük! (A pihentetésnél a fánk teteje kerüljön az olajba először.)
Lekvárral és porcukorral tálaljuk.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |