Leírás
Hozzávalók:
· 100 g Mester kelt liszt
· 100 g Mester Foszlós kalács liszt
· 3 tojás sárgája
· csipet só
· 2 e.k cukor
· 50 ml olaj
· 120 ml tej
· 10 g élesztő
· 1-2 e.k rum (ízlés szerint)
Elkészítése:
Az olaj kivételével minden alapanyagot összekeverünk, majd a végén hozzá adjuk az olajat is. Kb ujjnyi vastagra kinyújtjuk és kiszaggatjuk a fánk formákat.
Fél órát kelesztjük. Megkelesztjük, nem túlforró olajban kisütjük mindkét oldalról. Az olajba mindig megfordítva tesszük! (A pihentetésnél a fánk teteje kerüljön az olajba először.)
Egyik felét fedő alatt, másik felét fedő nélkül sütjük.
Lekvárral, porcukorral vagy akár csokiba /fondantba mártva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |