Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
· 200g Mester Kelt tészta liszt
· csipet só
· 1 púpos evőkanál fahéj
· fél citrom leve
· 110g margarin
· 140g cukor
· 1 db tojás
Töltelék:
· 1db közepes méretű alma
· 2 púpos evőkanál Mester vanília pudingpor
· fél citrom leve
Elkészítés:
Először elkészítjük a tölteléket: az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasba tesszük az összes hozzávalót, összekeverjük és addig főzzük, míg lágy, zselés anyagú lesz.
Amíg hűl, összeállítjuk a tésztát. Száraz hozzávalókat összekeverjük egy tálban. Egy másik tálban a margarint simára keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást. Ezután az egészet összedolgozzuk.
Az így kapott masszából kb. szilva nagyságú darabokat tépünk, ezt ujjaink közt szétlapítjuk vagy a tenyerünkben. Teszünk bele egy kávéskanálnyi almás tölteléket, majd golyót formálunk belőle.
Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük és 190 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük.
Miután kihűlt fahéjas porcukorral megszórhatjukParaméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |