Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a tésztához:
· 250g Mester süteményliszt
· 125g margarin
· 60g porcukor
· 1db tojás
· 1 teáskanál sütőpor
· csipet só
Hozzávalók a töltelékhez:
· 500g eper (vagy erdei gyümölcs)
· 20g vaníliás cukor
· cukor ízlés szerint
· 1 teáskanál őrölt fahéj
· 1 púpos evőkanál Mester vanília puding
· 200ml víz
Hozzávalók a totus töltelékhez:
· 250g totu (vagy turó)
· 80g növényi krém (vagy tejföl)
· 100g porcukor
· 20g vaníliás cukor
· 1 db tojás
· 20g Mester vanília puding
Elkészítés:
A lisztet keverjük össze a sütőporral, sóval, majd adjuk hozzá a margarint. Amikor már kellően morzsalékos adjuk hozzá a porcukrot. Végül a felvert tojást, és gyúrjuk össze a tésztát.
Ezután csípjünk le a tészta 1/3-dát, majd tegyük a hűtőbe a felhasználásig.
A nagyobb tésztagombócot lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra, majd béleljük ki vele a piteformát. Tegyük hűvös helyre, még a tölteléket elkészítjük.
Megmosott, feldarabolt epret tegyük bele a serpenyőbe és öntsük fel a vízzel. Adjuk hozzá a többi hozzávalót. Óvatosan keverjük össze, és főzzük még néhány percig. Pudingot kevés vízzel keverjük simára. Állandó kevergetés közben csorgassuk bele, majd pár pillanat alatt főzzük sűrűre.
A totut tegyük egy tálba, majd villával nyomkodjuk össze kicsit. Utána hozzáadjuk a többi hozzávalót és alaposan összekeverjük.
A piteformában lévő tészta tetejére kanalazzuk a teljesen kihűlt gyümölcsös tölteléket, majd öntsük rá óvatosan a totus tölteléket.
A maradék tésztát nyújtsuk ki vékonyra, és vágjunk fel vékony csíkokra. Rácsozzuk be vele a totus töltelék tetejét.
Helyezzük be előmelegített sütőbe (150°C-on) és süssük 35-40 percig.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |