Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000276
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!
Termék címkék:
gluténmentes szójamentes

Epres Sarlot (Charlotte)

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Csatolt dokumentumok

Leírás

Hozzávalók a piskótához:

  • 5 evőkanál Mester süteményliszt
  • 5 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 mokkás kanál sütőpor
  • csipet só
  • barack lekvár

Hozzávalók a krémhez:

  • 2 dl tej
  • 2 dkg zselatin
  • 1 citrom héj
  • 50dkg túró
  • 5dl tejszín
  • ízlés szerinti cukor /10 dkg/
  • 50dkg eper

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk a fehérjét a csipet sóval kemény habbá felverjük, a sárgáját cukorral habosra keverjük, a fehérjét óvatosan a sárgájához keverjük, majd a sütőporos  Mester süteménylisztet beleforgatjuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe vékonyan elkenjük a tésztát, előmelegített sütőben 180C-on tű próbáig sütjük. Még melegen eltávolítjuk a sütőpapírt és feltekerjük a piskótát. Kihűtjük, a tejet felfőzzük a zselatinnal, a túrót összekeverjük a cukorral és a citrom héjjal, a tejszínből kemény habot verünk ,a felfőzött zselatint a  tejszínhabot  óvatosan összekeverjük .Az epret megmossuk és félbe vágjuk. A kihűlt piskótát kitekerjük és megkenjük barack lekvárral, vékony szeletekre vágjuk, egy kerek tálat kibélelünk fóliával és kibéleljük a piskóta tekercsekkel, rétegezünk egy adag krémet, majd megrakjuk eperrel a rétegezést addig folytatjuk, amíg minden összetevő elfogy, a tál tetejére is piskóta tekercset teszünk, hűtőszekrénybe tesszük 4-6 órára, majd a tálból kiborítjuk a fóliát eltávolítjuk és szeleteljük.

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Nem
Szójamentes Igen
Tejmentes Nem
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére