Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
- 35 dkg Mester házi kenyérliszt
- 3 dkg cukor
- 2 dkg vaníliás cukor
- 5 dkg puha margarin
- 2 citrom reszelt héja és leve
- csipet só
- 15 g élesztő
- 2 dl tej
- 2 dl víz
- 7 dkg mazsola
Elkészítése Minden összetevőt (a mazsola kivételével) egy keverő tálba mérünk. A folyadékot óvatosan adagoljuk, majd robotgéppel összekeverjük a tésztát. Amikor egynemű, akkor fakanállal belekeverjük a mazsolát, ezután az elkészült tésztát a sütőpapírral bélelt formába tesszük. 50oC-on megkelesztjük, majd 180oC-on sütjük. A kalács tetejét mézes vízzel megkenjük, hogy szép fényes legyen
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.