Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
- 350g Mester kelt tészta liszt
- 250g margarin
- 250g cukor
- 1 teáskanál vanília cukor
- 6db egész tojás
- 0.5kg magozott meggy
- csipet só
- 1kanál kakaó
- 1 kanál víz
Krém:
- 90g Mester vaníliás pudingporral
- 500ml tej
- 250g margarin
- 150g porcukor
Tetejére:
- csoki reszelék vagy csoki dara
Elkészítése:
A margarint simára kikeverem a cukorral. Egyenként belekeverem a tojások sárgáját, a tojásfehérjét külön felverem. A fehérjét óvatosan keverem a sárgájához és végül beleforgatom a lisztet,sütőpapírral bélelt tepsibe simítom a tészta felét a másik felébe 1 kanál kakaót keverek és 1 kanál vizet és rásimítom a fehér massza tetejére,villával márványozom a tésztát, majd a magozott meggyel megszórom a tésztát.180C-ra előmelegített sütőben készre sütöm, a tepsiben hagyom kihűlni. Közben megfőzöm a pudingot, kihűtöm, a margarint habosra keverem a cukorral és a kihűlt pudinghoz keverem, a krémet a kihűlt tésztára kenem, csoki reszelékkel szórom meg ( Most aprítóba tettem a csokit és megőröltem a csokit és ezt szórtam a sütire)
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |