Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000271
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!
Termék címkék:
gluténmentes szójamentes

Diós Somlói Galuska

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Csatolt dokumentumok

Leírás

Hozzávalók a piskótához:

·         6 db tojás

·         6 evőkanál Mester Süteményliszt

·         6 g sütőpor

·         csipet só

·         6 evőkanál cukor

·         1 púpos evőkanál kakaópor
 

Hozzávalók a krémhez:

·         600 ml tej

·         500ml víz

·         400 g cukor

·         60g kakaópor

·         5db tojássárgája

·         45g Mester vanília puding

Egyéb hozzávalók:

·         darált dió

·         tejszínhab

Elkészítés:

Tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
Tojássárgáját fehéredésig verjük a cukorral. Sütőport összekeverjük a liszttel és a kakaóporral.
A tojásfehérjéből kicsit (kb 1/3 részét) hozzátesszük a sárgájás masszához, lisztet is beletesszük és habverővel (csak 1-es fokozaton) simára keverjük.
Spatulával óvatosan mehet hozzá a maradék habbá vert tojásfehérje.
Ha szépen összedolgoztuk 170 fokon készre sütöm késpróbáig.
Először a pudingot simára keverjük a folyadék egy kis részével, azután hozzákeverjük a tojássárgáját. Ha szép simára kevertük, akkor mehet bele a kakaó majd a többi hozzávaló. Sűrűre főzzük kis lángon.
Rétegezzük a tálba a felkockázott piskótát a krémmel, darált dióval. A tetejére tejszínhabot teszünk.

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Nem
Szójamentes Igen
Tejmentes Nem
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére