Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a piskótához:
· 6 db tojás
· 6 evőkanál Mester Süteményliszt
· 6 g sütőpor
· csipet só
· 6 evőkanál cukor
· 1 púpos evőkanál kakaópor
Hozzávalók a krémhez:
· 600 ml tej
· 500ml víz
· 400 g cukor
· 60g kakaópor
· 5db tojássárgája
· 45g Mester vanília puding
Egyéb hozzávalók:
· darált dió
· tejszínhab
Elkészítés:
Tojásokat ketté választjuk. A tojásfehérjét csipet sóval kemény habbá verjük.
Tojássárgáját fehéredésig verjük a cukorral. Sütőport összekeverjük a liszttel és a kakaóporral.
A tojásfehérjéből kicsit (kb 1/3 részét) hozzátesszük a sárgájás masszához, lisztet is beletesszük és habverővel (csak 1-es fokozaton) simára keverjük.
Spatulával óvatosan mehet hozzá a maradék habbá vert tojásfehérje.
Ha szépen összedolgoztuk 170 fokon készre sütöm késpróbáig.
Először a pudingot simára keverjük a folyadék egy kis részével, azután hozzákeverjük a tojássárgáját. Ha szép simára kevertük, akkor mehet bele a kakaó majd a többi hozzávaló. Sűrűre főzzük kis lángon.
Rétegezzük a tálba a felkockázott piskótát a krémmel, darált dióval. A tetejére tejszínhabot teszünk.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |