Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
A tésztához:
- 1 dkg élesztő,
- 1 dl tej,
- 50 dkg Mester Süteményliszt,
- 30 dkg vaj,
- 5 dkg porcukor,
- 2 tojássárgája,
- 1 citrom
A töltelékhez:
- 20 dkg darált dió,
- 20 dkg porcukor,
- 10 dkg darált mák,
- 30 dkg lekvár
A mázhoz:
- 10dkg étcsoki
- 2-3 evőkanál olaj
Elkészítés:
A diót a fele cukorral, a mákot a másik fele cukorral összekeverjük.
Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összekeverjük, az összeállított tésztát 3 felé osztjuk. A tészta darabokat sodrófával egymás után a tepsi méretére nyújtjuk.
A kinyújtott tészta vastagsága kb 5-7mm legyen.
Az első lapot tepsibe fektetjük, megkenjük lekvárral, és megszórjuk a diós cukorral. Ráfektetjük a második lapot, azt is megkenjük lekvárral, megszórjuk a mákos cukorral. Ráfektetjük a harmadik lapot, megszurkáljuk villával.
A sütőt 180oC- ra előmelegítjük. A forró sütőben a tésztát aranybarnára sütjük (kb.20 perc)
Amikor kihűlt a sütemény, ráöntjük a csokimázt és késsel egyenletesen szétkenjük a sütemény tetején.
Tejérzékenyek a vaj helyett Liga margarint, a tej helyett rizstejet, tojásérzékenyek a tojás helyett több margarint illetve tejet használjanak, a cukrot pedig fruktózzal lehet helyettesíteni.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |