Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000045
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!

Diós- Mákos Zserbó

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Csatolt dokumentumok

Leírás

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 dkg élesztő,
  • 1 dl tej,
  • 50 dkg Mester Süteményliszt,
  • 30 dkg vaj,                                                                
  • 5 dkg porcukor,
  • 2 tojássárgája,
  • 1 citrom

A töltelékhez:

  • 20 dkg darált dió,
  • 20 dkg porcukor,
  • 10 dkg darált mák,
  • 30 dkg lekvár

A mázhoz:

  • 10dkg étcsoki
  • 2-3 evőkanál olaj

Elkészítés:

A diót a fele cukorral, a mákot a másik fele cukorral összekeverjük.

Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk. A tészta hozzávalóit összekeverjük, az összeállított tésztát 3 felé osztjuk. A tészta darabokat sodrófával egymás után a tepsi méretére nyújtjuk.

A kinyújtott tészta vastagsága kb 5-7mm legyen.

Az első lapot tepsibe fektetjük, megkenjük lekvárral, és megszórjuk a diós cukorral. Ráfektetjük a második lapot, azt is megkenjük lekvárral, megszórjuk a mákos cukorral. Ráfektetjük a harmadik lapot, megszurkáljuk villával.

A sütőt 180oC- ra előmelegítjük. A forró sütőben a tésztát aranybarnára sütjük (kb.20 perc)

Amikor kihűlt a sütemény, ráöntjük a csokimázt és késsel egyenletesen szétkenjük  a sütemény tetején.

Tejérzékenyek a vaj helyett Liga margarint, a tej helyett rizstejet, tojásérzékenyek a tojás helyett több margarint illetve tejet használjanak, a cukrot pedig fruktózzal lehet helyettesíteni.

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Nem
Szójamentes Igen
Tejmentes Nem
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére