Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók a tésztához:
· 6db tojássárgája
· 150g porcukor
· 150g margarin
· 150g Mester Süteményliszt
Hozzávalók a töltelékhez:
· 6db tojásfehérje
· 220g cukor
· 220g darált dió
· 1 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A tojássárgát a porcukorral és puha margarinnal habosra verjük. Amikor az alap már szép selymes, hozzáadjuk a lisztet, majd kb. 30x35 cm-es, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük .A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kakaót és a darált diót.
Rákanalazzuk a tésztára, elegyengetjük, 140 fokra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Figyeljük, nehogy túlságosan megbarnuljon.
Amikor megsült, kivesszük a sütőből és lehetőség szerint még amíg forró, kiszaggatjuk belőle a korongokat (pogácsa szaggatóval).
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |