Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
· 500 g Mester süteményliszt
· 200 g zsír
· 100 g porcukor
· 4 tojás sárgája
· 1 teás kanál vaníliás cukor
· csipet só a tésztába
· késhegynyi szódabikarbóna
· tej, annyi, hogy egy lágy tésztát kapjunk
Tetejére
· 250g cukor
· 250g darált dió
· 4tojás fehérje
· baracklekvár
szóráshoz
· porcukor
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, elősütjük kb 20percig, a tojás fehérjéből kemény habot verünk, apródonként hozzáadjuk a cukrot, majd végül beleforgatjuk a diót, az elősütött lapra rákenjük a barack lekvárt és a diós tölteléket 160-170C-on készre sütjük. Amint kihűlt pogácsa szaggatóval holdakat szaggatunk belőle, porcukorral meghintjük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |