Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
Tésztához:
· 4 tojás
· 100g cukor
· 100g darált dió
· csipet só
Töltelék:
· 100g cukor
· 150g vaj
· 150g csoki
· 150ml tejszín
· 150g kakaópor
· esetleg magozott megy
Csokizáshoz:
· 300g olvasztott csoki
Elkészítése:
A tésztához szétválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét a csipet sóval keményre felverjük. A sárgáját a cukorral fényesre keverjük.
Kevés fehérje habot a sárgájához teszünk, még egyszer átdolgozzuk a robotgéppel. Utána már kanállal óvatosan belekeverjük a kemény fehérjehab többi részét, majd a darált diót.
Tepsibe sütőpapírt teszünk, beleöntjük és elsimítjuk a tésztát és előmelegített sütőben 180C fokon kb. 10-12 perc alatt készre sütjük. Még melegen leszedjük a piskótáról a sütőpapírt. A piskótából korongokat szúrunk ki. Töltelék összetevőit felfőzzük, kihűtjük és robot gép habverőjével kihabosítjuk. Magozott meggyet keverhetünk bele, majd habzsákba töltjük és nagy lyukú csillag cső segítségével, kialakítjuk a piskóta korongokon a csúcsokat, hűtőbe tesszük, majd csokiba mártjuk.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |