Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók
· 2,5 dl víz
· 5 dkg vaj
· 1 evőkanál cukor
· 1 csipet só
· 15 dkg Mester süteményliszt
· 3 tojás
· 1/2 kávéskanál vanília kivonat
Sütéshez:
· kb. 4 dl olaj
Tálaláshoz:
· 2 evőkanál porcukor
· 1 kávéskanál őrölt fahéj
Öntethez:
· 1,5 dl habtejszín
· 10 dkg étcsokoládé
Elkészítése:
A vizet a vajjal, a cukorral és a sóval felforraljuk. Egyszerre beleöntjük a lisztkeveréket, gyors mozdulatokkal elkeverjük, és addig főzzük a masszát, amíg el nem válik az edény falától.
Langyosra hűtjük, majd egyenként belekeverjük a tojásokat, valamint a vanília kivonatot.
Csillagcsőrös habzsákba töltjük. A tésztából kb. 10 cm hosszú csíkokat nyomunk a forró olajba.
A churrost több részletben, adagonként kb. 2 perc alatt pirosra sütjük.
A fánkokról az olajat jól lecsöpögtetjük, és a süteményt még forrón fahéjas porcukorral megszórjuk.
Az öntethez a tejszínt forráspontig hevítjük, oldódásig keverjük benne a feldarabolt étcsokoládét, és a fánkok mellé kínáljuk.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |