Csatolt dokumentumok
Leírás
(Glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes és vegán)
Hozzávalók:
· 60 dkg főtt áttört burgonya
· 4 kk só
· 15 dkg margarin
· 50 dkg Mester Házi kenyérliszt
· 1 cs porélesztő
· kb 3- 3,5 dl víz
· 2 ek olaj
· + olaj a kenéshez
· + szezámmag a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba elkeverjük, majd hozzáadjuk a burgonyát és a margarint, majd összedolgozzuk vele, végül hozzáadjuk a vizet és azzal is összegyúrjuk, végül beledolgozzuk az olajat.
Majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe zsemléket formázunk, szorosan egymás mellé tesszük, majd olajjal lekenjük őket és szezámmaggal megszórjuk. (kb 8 db lesz)
Majd 50 fokon kb 1 órát kelesztjük, majd 180 fokon 40-45 perc alatt megsütjük.
Paraméterek
Diabetikus | Igen |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Igen |
Tojásmentes | Igen |