Leírás
Hozzávalók:
- 500g darált hús
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 nagy szál sárgarépa
- 1 evőkanál zsír
- 1l paradicsom lé
- fűszerek, fekete bors, oregáno, bazsalikom, kakukkfű
- tészta kb . 200g ( száraz tészta ) vagy 200g lisztből friss tészta
/ A tészta készítést lásd előbbi recepteknél /
Elkészítése
A hagymát apró kockára vágjuk, a zsíron meg dinszteljük, a sárgarépát megtisztítjuk és alma reszelőn lereszeljük, majd ezt is dinszteljük, fel öntjük a paradicsom lével a fűszerekkel ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, főzzük.
A húshoz apró kockára vágjuk a vörös és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, egy tepsibe sütő papírt teszünk ,apró gombócokat formálunk a húsból és a sütő papírra tesszük, előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütjük, hogy kéreg kerüljön a húsra. A paradicsom lébe beleöntjük a hús golyókat a kisült szafttal együtt, és addig főzzük míg a golyók átfőnek, közben kifőzzük a házi hosszú metéltet. Reszelt sajttal tálaljuk.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Igen |
Tojásmentes | Igen |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.