Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
A világos kekszekhez:
· 220g Mester süteményliszt
· 80 g porcukor (¾ bögre)
· 130 g puha vaj
· 2 tojássárgája
· vanília aroma/kivonat ízlés szerint
A kakaós kekszhez:
· 180g Mester süteményliszt
· 80 g porcukor (¾ bögre)
· 130 g puha vaj
· 2 tojássárgája
· 30 g holland kakaópor (1/3 bögre)
· vanília aroma/kivonat ízlés szerint
A kakaós rumos töltelékhez:
· 150 g vaj
· 2 csapott evőkanál holland kakaópor
· 3-4 evőkanál mogyorókrém
· rum vagy rumaroma ízlés szerint
Elkészítése:
A kétféle keksz hozzávalóit külön – külön egynemű tésztává gyúrjuk, majd letakarva betesszük őket a hűtőbe 30 percre.
Ezután a lisztezett felületen nyújtsuk a világos tésztát 4 mm vastagságúra, közben a tetejét is folyamatosan lisztezzük!
Szaggassunk a tésztából nagyjából 6-7 cm korongokat, majd nyomdázzunk bele a pecséttel.
Sütőpapírral bélelt tepsikre sorakoztassuk őket, majd tegyük őket 180°C előmelegített sütőbe, alul –felül sütés programra, 10 legfeljebb 12 percre. Ezek is nyersnek, puhának tűnnek, de nem azok, nem szabad tovább sütni őket, különben kemények lesznek és meg is barnulnak!
A barna tésztával is kövessük el ugyanezeket a merényleteket!
Készítsük el a krémet is! Keverjük ki habosra a hozzávalókat, majd tegyük egy fél órácskára hűtőbe. Akár a sütés megkezdése előtt is elkészíthetitek a krémet, ha nagyon sietős!
Ha a kekszek kihűltek, akkor kenjük meg a kekszek felét darabonként 1 púpos teáskanálnyi krémmel, és ragasszuk őket össze.
Jól lezárt dobozban hűvös helyen vagy hűtőben tároljuk, hogy a krém szépen megkössön!
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |