Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg Mester Foszlós kalács liszt,
- 12dkg margarin,
- 1 tojás,
- 2,5 dkg cukor,
- 1,6 dl víz + 50g növényi (kukorica) italpor
- 1 dkg élesztő,
- csipet só
Töltelékhez:
- 15 dkg dió / vagy mák
- 10 dkg cukor
- 5 dkg zsemlemorzsa
- citromhéj
- 75 ml víz
- tojás a kenéshez
Elkészítése:
A vízből és cukorból szirupot főzünk, beletesszük a darált diót a morzsát és a citromhéjat, kihűtjük.
A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát.
Kinyújtjuk kb fél cm-esre, rákenjük a tölteléket, feltekerjük és tepsibe tesszük.
Tojás sárgájával megkenjük, 1 órát meleg helyen kelesztjük, majd tojás fehérjével is lekenjük. Fél óráig hűtőszekrénybe tesszük, megszurkáljuk, 180 C-on szép pirosra sütjük /kb. 25-30 perc/.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Igen |
Tojásmentes | Nem |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.