Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg Mester kelt tésztaliszt,
- 12dkg margarin,
- 1 tojás,
- 2,5 dkg cukor,
- 1 dl tej,
- 1dkg élesztő,
- csipet só
Töltelékhez:
- 15 dkg dió
- 10 dkg cukor
- 5 dkg zsemlemorzsa
- citromhéj
- 5 dkg mazsola
- 75 ml víz
- tojás a kenéshez
Elkészítése:
A vízből és cukorból szirupot főzünk, beletesszük a darált diót a morzsát és a citromhéjat, kihűtjük.
A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát.Kinyújtjuk kb fél cm-esre, rákenjük a tölteléket, majd a mosott mazsolával megszórjuk, feltekerjük és tepsibe tesszük.
Egész tojással megkenjük,1 órát meleg helyen kelesztjük, majd tojás fehérjével megkenjük. Fél óráig hűtőszekrénybe tesszük, megszurkáljuk, 180 C-on szép pirosra sütjük /kb. 25-30 perc/.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.