Csatolt dokumentumok
Leírás
Barackos túrós szelet
Hozzávalók a tésztához:
· 3 tojás
· 3teás kanál négyszeres erősségű édesítőszer
· 1,5 evőkanál liszt Mester sütemény liszt
· 1evőkanál kakaópor
· 1 nagy csipet sütőpor
· 1 csipet só
Krém:
· 250g túró
· 45g Mester vanília puding
· 300ml tej
· 100ml tej
· 10g zselatin
· 400ml habtejszín
· 6db barack
· 1 citrom reszelt héja
· 1 citrom leve
· 5 teás kanál négyszeres erősségű édesítő
Zseléhez:
· 1 csomag Haas torta zselé színtelen
· pici narancs sárga színezék
Elkészítése:
3 tojást egyben kezdjük el felverni, amikor már jól felhabosodott, kanalankét hozzáadjuk a négyszeres erősségű édesítőt, majd a sót, sütőporos lisztet és a kakaót. Sütőpapírral bélelt kis tepsibe simítjuk és 180C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. Kihűtjük. A pudingot megfőzzük a 300ml tejben, a zselatint megfőzzük a 100ml tejben, a tejszínt habbá verjük. A túrót villával összetörjük.
A krém összeállítása:
A pudinghoz hozzákeverjük a zselatinos tejet, majd a túrót, hozzáadjuk a reszelt citrom héjat és a levet, majd a tejszín habot, az édesítőt és ezt a finom krémet kenjük a piskótára. A krém tetejére elhelyezzük a barack szeleteket. A torta zselét elkészítjük a leírásnak megfelelően. és a barackra öntjük. Tálalás előtt 3-4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |