Leírás
Hozzávalók:
· 175 g túró
· 0,5 e.k cukor
· fél csomag vaníliás cukor
· 110 g Mester Kelt tészta liszt
· 2 db tojás
· 85 g tejföl
· só
· sütőpor
Elkészítése:
A túrót villával összetöröm, hozzákeverem a tojásokat, a kristály és vaníliás cukrot, a tejfölt, a sót, végül a sütőporral elkevert lisztet.
15 percet pihentetem a tésztát.
Egy edényben felhevítem az étolajat. Jó bőven legyen, hogy a fánkok megtudjanak fordulni.
Kanállal vagy vizes kézzel golyókat formálunk és úgy rakjuk bele az olajba.
Az étolaj ne legyen túl forró, tehát ne sisteregjen, mert akkor megégnek a fánkjaink.
Sokat nem szabad tenni egyszerre bele, mert a fánkok megnőnek. Kell a hely, hogy meg tudjanak fordulni. 3-5 percen belül készre sülnek.
Papírtörlőre szedem.
Tálaláskor vaníliás porcukorba vagy cukros fahéjba forgatom.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Nem |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Nem |
Tojásmentes | Nem |