Csatolt dokumentumok
Leírás
Alapanyagok:
A tésztához:
· kelt tészta liszt 500g
· margarin 300g
· fruktóz 100g
· rizstejszín kb 1 dl
Almás töltelékhez:
· alma 0,5 kg
· rebarbara 0,5 kg
· fruktóz 150g
· Lékötő 75g
· Morzsa100g
· Őrölt fahéj 1mokkás kanálnyi
Elkészítése:
A tészta összetevőiből elkészítjük a tésztát, két részre osztjuk, egyik felét elnyújtjuk és tepsibe helyezzük. A rebarbarát meghámozzuk, 2 cm-es darabokra vágjuk. A feldarabolt rebarbarát kb. 1 dl vízzel félpuhára pároljuk(akkor jó ha a színe harsány zöldről barnás zöldre változik). A megpárolt rebarbarát elkeverjük a töltelék többi hozzávalójával, majd rátesszük az elnyújtott lapra. Ráhelyezzük a másik lapot. Megszurkáljuk és 180C-on készre sütjük.
Paraméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Igen |
Tojásmentes | Igen |