Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
0 Ft
Gyártó:
Cikkszám: Recept_00000009
Nem értékelt
Termékeink gluténmentes gyárban készülnek!

Almás Csigafánk

0 Ft
Kívánságlistára teszem

Csatolt dokumentumok

Leírás

Hozzávalók:

  • 30 dkg Mester KenyérMix
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl víz
  • 2 evőkanál cukor(6dkg)
  • 6 dkg vaj
  • 1 kiskanál fahéj
  • 2 tojássárgája
  • 1 alma
  • 1 citrom
  • étolaj sütéshez
  • fahéjas porcukor a szóráshoz

Elkészítés

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a langyos tejben megfuttatott élesztőt, a puha vajat, a cukrot, a fahéjat, a tojássárgájákat és összedolgozzuk.

Lereszeljük az almát, citromlével megcsepegtetjük, és a tésztába dolgozzuk. Olajos kézzel, olajos lapon kisujjnyi vastagságúra sodorjuk, és csigavonalban összetekerjük.

Bő forró olajban aranysárgára sütjük. Az olajból kiemelve szalvétán lecsepegtetjük, és fahéjas porcukorral megszórva kínáljuk.

Trükk:

Ezeket a fánkokat is nyugodtan megsüthetjük a sütőben, sokkal kevesebb olajat fognak magukba szívni, könnyebb lesz a sütemény. A tepsibe fektessünk sütőpapírt, öntsünk bele 3-4 evőkanálnyi olajat. Fektessük bele a csigákat, hagyjunk távolságot, mert még nőni fognak. Ecsettel kenjük meg a tetejüket is az alájuk öntött olajjal, és 180-200 fokra előmelegített sütőben süssük meg őket.

Paraméterek

Diabetikus Nem
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Nem
Szójamentes Igen
Tejmentes Nem
Tojásmentes Nem

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére