Csatolt dokumentumok
Leírás
Hozzávalók: 50 dkg Mester mézes süteményliszt, 25 dkg kristálycukor, 3 egész tojás, 4 evőkanál folyékony méz( a mézből többet is tehetünk, hogy a tésztánk szépen összeálljon), Díszítéshez :1 tojásfehérje,10dkg porcukor, egy csepp citromlé
Szükséges kb. 2 m selyem szalag és persze 4db gyertya
Elkészítése: Az anyagokat összegyúrjuk, 3-4 perc alatt könnyen alakítható tésztát kapunk. Ezt kinyújtjuk kb. fél centi vastagra. A tésztából kiszaggatunk egy akkora körlapot, amekkora koszorút szeretnénk. A gyertyák helyét pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, a szalag helyét is késsel kivágjuk. A maradék tésztából linzer szaggatóval kis formákat szúrunk ki, amit sütőpapírra helyezünk. 160oC fokon 5-7 perc alatt megsütjük. A körlap biztosan hosszabb ideig sül, ezért ezt külön tepsire tegyük. Miután kihűlt az alap és a díszítő figurák, először a szalagot fűzzük be a koszorúba. A felvert tojásfehérjés habbal díszítjük az apró díszeket és elhelyezzük őket a koszorú alapon. A gyertyákat is körbe díszítjük.
Amikor elkészült, tálcára tesszük. Gyönyörű és egyedi asztali díszünk leszParaméterek
Diabetikus | Nem |
Gluténmentes | Igen |
Laktózmentes | Igen |
Szójamentes | Igen |
Tejmentes | Igen |
Tojásmentes | Nem |