Zöldséges csirkemelles palacsinta

Gluténmentes

Hozzávalók: 

  • 200 g Mester palacsintapor
  • 450 ml szóda
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál étolaj a tésztába, (esetleg plusz olaj a sütéshez)

 Töltelék 1.:

  • 1 csirke mell
  • 50g vaj
  • csipet só
  • frissen őrölt bors

Töltelék 2:

  • jégsaláta
  • paradicsom
  • paprika
  • 150 g tejföl
  • 50 g reszelt sajt
  • piros őrölt paprika
  • csipet bors
  • csipet só

 

Elkészítése:

A palacsinta tészta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát, 30 percig állni hagyjuk, a szokásosnál több palacsinta tésztát teszünk a serpenyőbe, vastagabb palacsintákat készítünk, majd mindkét oldalát palacsinta sütőben megsütjük.

A csirke mellet vékony csíkokra vágjuk és vajon hirtelen megsütjük, majd puhára pároljuk, sózzuk, borsozzuk.

A palacsinták összeállítása :a fűszeres tejföllel megkenjük a palacsintát, rátesszük a jég salátát, paradicsomot, paprikát, sült húst és a palacsinta alját behajtjuk, hogy ne szóródjon ki belőle a töltelék, tejföllel lehet összeragasztani a palacsintát és a fotó alapján összehajtani.