Zöldségek sör tésztában

Gluténmentes , Tejmentes

Hozzávalók :

  • 150 g Mester galuska por
  • 150 ml glutén mentes sör(hideg !)
  • 2 tojás
  • Mester ételízesítő
  • őrölt bors
  • 2 evőkanál olaj
  • zöldségek ( karfiol 6-8 db nagyobb rózsa, fél Kápia paprika, 4 db zöld spárga)
  • rizsliszt 2-3 evőkanálnyi
  • Olaj a sütéshez

Elkészítése:

A zöldségeket megmossuk, a karfiolt ételízesítős vízben megfőzzük, a spárgát kb 1 percig főzzük. Lehűtjük utána elkészítjük a sörtésztát. A 2db tojás fehérjéből kemény habot verünk. A tojás sárgáját az olajjal és a sörrel simára keverjük, hozzáadjuk a galuska port, majd óvatosan hozzá keverjük a fehérjét. Kevés ételízesítőt és borsot teszünk hozzá. Először rizslisztben megforgatjuk a zöldségeket majd a sörtésztába és forró olajban készre sütjük, ha maradt a sör tésztából akkor az „üres „ tésztát is ki lehet sütni.