Vörös Bársony Muffin (Red Velvet)

Gluténmentes

 (20db-hoz)

Hozzávalók a tésztához:

  • 250g Mester sütemény liszt
  • fél teáskanál só
  • fél mokkáskanál sütőpor
  • 1 evőkanál holland kakaó por
  • 100g vaj
  • 300g cukor
  • 2 db tojás
  • 20g vaníliás cukor
  • 250ml joghurt
  • 1 teáskanál ecet
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • piros ételfesték

Hozzávalók a krémhez:

  • 250g mascarpone
  • 350ml növényi tejszín
  • 50g porcukor
  • vanília/citrom aroma/ 100g olvasztott fehér csoki

A red velvet muffinok elkészítése:

A lisztet a sütőporral, a sóval és a kakaó porral elkeverjük.

A vajat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, és a tojással.

Hozzáadjuk a joghurtot.

A szódabikarbónát elkeverjük az ecettel és a masszához keverjük.

Végül piros ételfestékkel élénk pirosra színezzük a tésztát.

Muffinformákba öntjük a masszát.

180ºC-ra előmelegített sütőben sütjük, amíg szépen feljön a tészta, majd a hőmérsékletet 150 ºC-on készre sütjük.

A red velvet töltelékének elkészítése:

A mascarpone sajtot kikeverjük a porcukorral.

Kemény habbá verjük a tejszínt.

Összekeverjük a két részt és ízesítjük a vanília, vagy citrom aromával, vagy ha a fehér csokis változatot készítjük, akkor az olvasztott fehér csokival.