JÚLIUSI AKCIÓ
MESTER PALACSINTAPOR

Vargabéles

Hozzávalók :

Töltelékhez :

 

Elkészítése :

Elkészítjük a száraz tésztát a tészta készítésnél leírtak szerint, kifőzzük  sós vízben. (Recept a tésztához ITT)
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját  összekeverjük a töltelék összes összetevőjével, a habot óvatosan keverjük hozzá, végül a kifőtt tésztát is hozzáadjuk.
A tepsit sütő papírral kibéleljük , tepsi méretűre nyújtjuk a rétes tésztát
( A rétes tésztát úgy kezdjük el nyújtani ,hogy a tekerések felénk legyenek , ahány tekerés van a tésztában , annyi réteg lesz majd a rétesünkben.)Betesszük a tepsibe a kinyújtott lapot, egyenletesen rásimítjuk a tölteléket, majd a másik rétes tésztával befedjük, tetejét olvasztott zsírral megkenjük, forró sütőben készre sütjük, akkor lehet szépen felvágni, ha kihűlt.