Vadász-Nokedli

Gluténmentes

Hozzávalók a galuskához:

  • 300g Mester galuska por
  • 2 tojás
  • 150 ml víz
  • kb 2 l víz a főzéshez

Feltéthez:

  • 300g húsos szalonna
  • 50g fehér szalonna
  • 1 közepes fej hagyma
  • 3 evőkanál tejföl
  • 150g reszelt sajt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • snidling vagy zöldhagyma

 

Elkészítése:

A galuska összetevőiből elkészítjük a tésztát, lobogó forró vízbe szaggatjuk, amint feljönnek a víz tetejére leszűrjük.

Egy serpenyőbe betesszük a szalonna   kockákat, ha csak húsos szalonna van otthon, akkor egy kevés zsírt is teszünk a serpenyőbe. Megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát is, hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, hozzáadjuk a tejfölt, sózzuk, borsozzuk, a kifőtt nokedlivel összekeverjük és még melegen hozzáadjuk a reszelt sajtot, tálalás előtt snidlinggel vagy zöldhagymával meghintjük.