Túrós-Mákos Sütemény

Gluténmentes

Tészta:

  • 100g Mester kelt tészta liszt
  • 100 g vaj
  • 40 g Mester négyszeres édesítő
  • vanília aroma (ízlés szerint)
  • 2tojás
  • 100 g darált mák
  • 200 ml tej
  • rumaroma (ízlés szerint)

Túrós töltelék:

  • 250 g túró
  • 50 g Mester négyszeres édesítő
  • 2 tojás
  • 1 citrom leve
  • vanília aroma (ízlés szerint)

Elkészítés menete:

Mákos tészta:

A mákot a puha vajjal elkeverjük, hozzáadjuk az édesítőt és a vanília aromát.
Egyenként beledolgozzuk a tojást, mindegyik tojás után jó alaposan elkeverjük.
Ezután hozzáadjuk a lisztet, végül a rumaromát és a tejet.
A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (kicsi tepsi).

Túrós töltelék:

A túrót édesítővel, vaníliaaromával és a citromlével elkeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat.

A tepsiben lévő mákos tésztára nagyon óvatosan rákanalazzuk a túrós tölteléket -tényleg óvatosan dolgozzunk, ellenkező esetben a túrós töltelék a tepsi aljára esik. Ha netán ez megtörténik, az sem baj, az ízén nem fog változtatni.

A töltelékkel megpakolt tésztát 170°C-ra előmelegített sütőben 45 percig sütjük. A kész süteményt kihűtjük,  felszeleteljük és tálaljuk.

Jó étvágyat!